Ik weet niet wie er in deze periode den DWARS al eesn vastpact, ik doe dat bijvoorbeeld als ik int kaf moet gaan k*k*n.
En wat las ik daar 3°Bach krijcht een nieuw uitgevonden vak bij wat in de vroegere opleiding niet bestond. Nl. een levensbeschouwelijk vak. Eerst laat de juornalist zijn argwaan blijken tegenover katechesen of zedenleer op universiteir niveau. Maar daarna laat de interviewer zich inpakken door Vanheeswijk die verantwoordelijkheden heeft voor dat vak. Het vak moet dienen om het actief pluralistis beleid van de UA vorm te geven lecht deze uit. Nu heb ik ook al wel geleerd archwaan te kijgen voor wie actief pluralisme predikt. Nu blijkt echter dat ik wel achter de invulling die die mens daaraan wil geven sta. Alstans achter wat hij van dat actieve pluralisme zegt te willen maken. Of het er ook van zal komen is maar de vraag(waar hij ook geen uitsluitsel over geeft). Heef tnog iemand dit gelezen, en wat denk je erover?
Voor wie het niet gelezen heeft, hij vind dus dat de UA zijn pluralisme met uiten door allerlij strekkingen aan bod te laten komen, eerder dan overal onpartijdig te willen zijn. Onpartijdige mesnen bestaan nl niet, zelfs bewust doet neem je wel een of andere overtiging of levensbeschouwing over die (zoals hij het formuleerd) in de mode is. En daarom moet je juist hen die hun iedeologie hoog in het vaandel dragen aan het woord laten omdat zij het openlijk doen. Als je enkel zogenaamde onpartijdigen hoort zullen zij als duikboot hun verborgen ideeën kunen aanbrengen zoner dat je het besft. MAW wees blijk dat ik hier niet als een duikboor julie brobeer te indactrineren
bio ethiek is iets wat vrij concreet toepasbaar is. Het gevaar is er zeker dat zon levesbeschouwelijk vak een zweverig gezever zou zijn. Als het erchter goed zou aangepact worden zou het u stof geven om een duidelik standpunt over bioethiek te vormen. want fiet s dat u standpunt over bv dierproeven afhangt van u wereldvisie. Een goeie balans tussen theorie en toepassing in praktijk dat is waa het op aankomt.
Wat ik wel goed vindt als uitgangspunt is dat de unief niet puur vakspecialisten moet aleveren maar ook aanacht moet gaan naar algemene vorming. Nu lijkt me dat in vrij afgelijnde vakken van een aantal bestaande levensbeschouwingen te gaan. met uitdiepen van een ervan als keuzevak. Ik denk dat het beter in lossere thama skan gesoken worden waarin de studenten meer inbreg hebbenin de onderwerpen. zo kan bv op ua niveau een vak waarin discutie over bioethiek komen waar ook niet biologen naartoekomen. Uiteraard zou ik ook op sociale themas andringen. Welke richting dat vak uitgaat is natuurlijk erg onzeker, en ik vrees dat het niet meteen ideaal wordt, maar hoop toch op een verbetering. thangt er vanaf of zon vak als uitgangspunt gebruikt gaz worden om werkelijk mensen de kans te geven hun ideën te onwikkelen, of eerder een ecxuus gaar zijn om die ideën af te stompen.